以大地色系自然色彩之面磚,塑造穩重樸實之學術意象。規劃用中庭半圓形之階梯廣場,入口校園廣場塑造明顯可指認之地標,強化建築物之豐富天空線,塑造家的意象,使學童對學校之環境產生認同感。並以學生最喜歡之福利社為校園空間之主角,以學生活動為主之空間主體破除行政教學大樓為空間主角刻板教條式之空間秩序,配置四季時序性之植栽,塑造四度空間,提供教學並美化建物。

 

 

 

Natural-colored bricks in earth tones create a solid yet simple academic image for this school. The plan calls for a semicircular central plaza and a square with steps to form a memorable entrance to the school area. The scene will give young students something to remember from their days in school here. One of the students’ favorite places in school, the school store, is tucked away in a key spot in the layout, helping to soften the stilted feeling often created by rigidly designed administration areas in a school by drawing in students to add life and vitality to the area. The open areas are lined with plants and trees that will provide greenery throughout the year and keep the campus looking beautiful.

地點|台灣汐止

用途|校舍

業主|新北市立樟樹國民中學

建築規模|地上5層,地下1層

總樓地板面積|16,382 m2

完工時間|2004

 

Location|Xizhi, Taiwan

Use|School dormitory

Builder|Jhangshu Jr. high School, New Taipei City

Specifications|5 levels aboveground, 1 level underground

Total Floor Area|16,382m2

Completion|2004

汐止樟樹國中校區

Jhangshu Jr. high School, Xizhi
 

1/1

建築設計

張昌明建築師事務所  篙建聯合建築師事務所 

電子郵件:cmc5.tpts6@msa.hinet.net

地  址:10684 台北市大安區信義路四段1號4樓之8

Taipei Taiwan

電  話:886-2-2707-0405

傳  真:886-2-2707-0407

您有任何疑問,請與我們聯絡!

  • Facebook Basic
  • Vimeo Basic